In gesprek met: Stef Ritman.

Deel bericht:

Stef Ritman

In gesprek met: Stef Ritman.

Hallo, mijn naam is Stef Ritman, ik ben 23 jaar oud en werk als Medior Servicedesk Medewerker bij Justspark. In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met sporten, gamen en het verbeteren van mijn IT-vaardigheden door het behalen van Microsoft certificaten. Als IT’er is het belangrijk om altijd te blijven met leren en groeien, en daar houd ik mij graag mee bezig .

Als medior servicedesk medewerker bij Justspark ben ik het eerste aanspreekpersoon voor klanten en ik wil hen zo snel mogelijk helpen met hun problemen. Soms lukt het mij om het probleem direct op te lossen, maar soms moet ik het opschrijven en later terugkomen om het op te lossen. Naast het directe klantcontact krijg ik de kans om mezelf verder te ontwikkelen als IT’er door problemen op te lossen die uitdagender zijn. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om mijn vaardigheden te verbeteren en om mensen te helpen met het oplossen van hun problemen.

Ik zocht naar een werkgever die mijn groei en ontwikkeling ondersteunt. Toen ik in contact bleef met een oud-collega die bij Justspark was gaan werken, hoorde ik alleen maar positieve verhalen over de prettige werkomgeving en de afwisselende werkzaamheden. Bij mijn vorige baan voelde ik dat ik vastliep / vast zat en kreeg ik onvoldoende steun van de organisatie om mijzelf verder te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en kon snel bij Justspark terecht: binnen een maand was ik al deel van het team!

Op mijn werkdag ben ik betrokken bij zowel telefoonondersteuning (Eerste lijn) als het oplossen van tickets (Tweede lijn). Ik heb regelmatig contact met onze klanten en ik vind het belangrijk om hen zo goed mogelijk te helpen met hun vragen en problemen. Ik probeer altijd eerst zelf op zoek te gaan naar een oplossing, maar als dat niet lukt dan schakel ik graag hulp in van een collega. Soms moet ik zelfs naar de locatie van de klant afreizen om het probleem op te lossen. Ik vind het belangrijk om samen te werken en ik ben altijd gericht op het vinden van een oplossing voor onze klanten.

Werken in de IT is meestal dankbaar werk. Onze klanten bellen ons niet voor de gezelligheid, maar als ik een gesprek met iemand heb die gefrustreerd, in paniek of zelfs boos is, en als ik hen kan geruststellen en helpen, dan krijg ik daar energie van. Ik weet dat ik hen heb kunnen helpen en hen door middel van mijn hulp heb gerustgesteld. Ook al kunnen we hen soms niet direct helpen, we kunnen hen wel de garantie geven dat we alles in werking stellen om het probleem op te lossen en ze kunnen er op vertrouwen dat we hen zullen helpen. Als ik dan merk dat ze daardoor dankbaar zijn, dan is dat een groot voldoening.

Ik vind het uitdagend om werkzaam te zijn in de IT, omdat er altijd meerdere manieren zijn om problemen op te lossen. Het feit dat ik niet vaak hetzelfde probleem tegenkom, houdt me scherp en uitgedaagd. Ik houd ervan om alles grondig te documenteren, zodat ik altijd terug kan vallen op eerder opgeschreven informatie als er in de toekomst weer iets gebeurt. Zo ben ik altijd voorbereid ben op wat er ook maar op mijn pad komt.

Zoals ik al eerder vertelde werk ik op de servicedesk, de grootste afdeling binnen Justspark, en de sfeer hier is fantastisch. Het is heel open en iedereen is bereid om te helpen als je een vraag hebt of iets niet weet. Je hoeft je hier echt geen zorgen te maken dat je niet geholpen zult worden, we staan allemaal voor elkaar klaar. Dit geeft mij een vertrouwd en veilig gevoel binnen de afdeling.

Justspark biedt fantastische mogelijkheden om te leren en te groeien. Ik heb gemerkt dat in de IT-branche je soms beperkt bent in wat je mag of kan doen, en dit kan leiden tot een gevoel van vastzitten en niet verder kunnen leren. Bij Justspark is dat gelukkig helemaal anders. Als je iets nieuws wilt leren of je hebt nog vragen over bepaalde meldingen, dan kan je gewoon om hulp vragen. Je kunt meekijken of zelfs onder begeleiding zelf aan de slag gaan. Maar het allerleukste is dat je hier zoveel mogelijkheden hebt om zelf te ontdekken hoe dingen werken. Je wordt echt uitgedaagd om jezelf te ontwikkelen en te groeien.